Előző írásomban az új kezdetre tértem ki. Az alábbiakban arról olvashattok majd, hogy bizonyos gondolatokkal, nehézségekkel, hogyan tudtok megbirkózni.

Hogyan rakjam helyre azokat a dolgokat, amiket megbántam?

Mindenki megbán bizonyos dolgokat időről időre. Ez a tanulásunk, fejlődésünk szerves része. Hibázunk, és hibázni bizony emberi dolog. Azokkal a cselekvésekkel, történésekkel kapcsolatban, amiket megbántunk az alábbiakat érdemes végig gondolni, esetleg leírni:

  • Aktívan vagy passzívan vettem részt a történésben?
  • Tudtam volna rajta változtatni?
  • Hogyan tudok most változtatni a helyzeten, ha továbbra is nyomaszt?
  • Mit tanultam belőle?
  • Mit tudok tenni a feloldása érdekében?
  • El tudom engedni? Mi szükséges ahhoz, hogy elengedjem?

A visszatérő gondolatspirálok nehezen megszakítható folyamatok. Ezeket feloldhatjuk valódi cselekvésekkel és azzal is, ha egy időre eltávolodunk a gondolatoktól és megpróbálunk objektív módon tekinteni a problémára. A negatív gondolati spirálok sokszor akkor ütik fel a fejüket, ha egyedül vagyunk. Amennyiben azt vesszük észre, hogy túlzásba esünk már és nem jutunk egyről a kettőre, próbáljunk kiszakadni a folyamatból, találkozni emberekkel, elutazni, lefoglalni magunkat valamilyen aktív cselekvéssel.

Próbáljuk motiválni magunkat. Keressük az értelmét az életünknek, mi az amit igazán szeretnénk csinálni. Végezzünk olyan cselekvéseket, amik pusztán feltöltenek bennünket, hogy vissza töltsük a kifogyott energiánkat. Éljük meg a pillanatokat és élvezzük az életet. Sokszor csak egy másik perspektíva szükséges ahhoz, hogy más színbe helyezze a minket körülvevő dolgokat. Mindig lehet találni apró örömöket, amibe tudunk kapaszkodni. Legyünk nyitottak rájuk és éljük meg.

forrás: https://www.psychologytoday.com/us/blog/tech-support/201403/5-steps-fresh-start

kép forrása: Pexels

Írta: Győrffy Villő

Add Your Comment