Mi a pszichoterápia?
 • A pszichoterápia az elmúlt évtizedekben világszerte a mentális egészség megőrzésének egyik leghatékonyabb eszköze lett.
 • Kutatások szerint csökkenti a szomatikus megbetegedések számát is, nem véletlen, hogy sok országban a biztosítók is szívesen áldoznak rá.

Egymást érik a kutatások és előrejelzések arról, hogy hogyan terjednek járványszerűen a különféle lelki betegségek. Arról, hogy mi a leghatékonyabb módszer e problémák enyhítésére és kezelésére, hosszú évtizedek óta intenzív szakmai vita zajlik. Végső válasz persze nincs, de a számos versengő megközelítés között mára a pszichoterápiát az egyik legsikeresebb és legelterjedtebb eszköznek tekintik a nyugati országok egészségügyi rendszerében. A pszichoterápia valójában egy gyűjtőfogalom: azokat a módszereket fogja össze, melyekben közvetlen kommunikációra építve alakítják az érintett beállítódását, élményátélését, magatartását egy előre meghatározott gyógyulási cél felé haladva. Rengeteg módszer tartozik ide, melyek között nagy az átfedés: csak Magyarországon több mint egy tucatnyi módszert akkreditáltak, a különféle kognitív terápiáktól kezdve a mélylélektani megközelítésekig.

Míg a gyógyszeres kezelés addig tart, amíg a páciens szedi a gyógyszert, addig a pszichoterápia esetében a kutatások azt mutatják, hogy a hatása a terápia befejezése után is kitart, sőt, egyes esetekben az idő előrehaladtával még erősödhet is.

A pszichoterápia nem csak a tünetekre hat, de átalakítja a pszichés működést, a páciens profitálhat belőle hosszabb távon is.

Ráadásul a pszichoterápián részt vett emberek életét az ellátás olyan szinteken is érintheti, amit nagyon nehéz azonnal mérni: kutatások szerint például a terápia pozitív hatással lehet a páciens családjának életminőségére.

Másrészt vannak azt igazoló eredmények is, melyek szerint a terápia csökkenti a későbbi szomatikus megbetegedések számát.

Terápiás módszereink felnőtteknek:

 • Katatím imaginációs terápia
 • Autogén tréning
 • Felnőtt pszichoterápia
 • Szomatodráma
 • Felnőtt Klinikai szakpszichológia
 • Kognitív viselkedésterápia
Kapcsolat

Időpontfoglalás

  A központi számon tud bejelentkezni 10-től 20 óráig munkaidőben, ahol szakképzett asszisztenseink fogadják hívását:
  +36-70-421-6264
  Kapcsolat

  Keressen minket
  elérhetőséginken

  Add Your Comment