Gyermekek esetében a pszichológiai diagnosztika/terápia a következő lépésekből áll :

 1. Első interjú a szülővel, anamnézis felvétele:
  Az első lépés, hogy találkozunk a szülővel/szülőkkel, és megismerjük a gyermek fejlődéstörténetét, illetve az aktuális kérdéskört, problémát. Egy pszichológiai probléma feltérképezéséhez és az ideális diagnosztikai és terápiás terv felállításához ugyanis szükségesek a gyermek egészségi/pszichológiai állapotára, fejlődésére vonatkozó alapvető információk.
 2. Diagnosztika
  A sikeres terápia második lépése, hogy a szakember képet kap a gyermek pszichés állapotáról. A precíz diagnosztika érdekében a spontán játék megfigyelése mellett teszteket is alkalmazunk, amelyek két fő csoportra oszthatók: a képesség tesztek és a projektív tesztek csoportjára. Ezeket a következőkben soroljuk fel:
  Projektív tesztek:Világjáték, CAT, Rajztesztek (család, fa, elvarázsolt család)
  Képesség tesztek: Mawgyi R, Raven, Bender A, Bender B
 3. A pszichológiai probléma feltérképezése és a pszichológiai javaslat
  A diagnosztika után következik a visszajelzés, tehát szülőkonzultáció keretében – az anamnézis és a diagnosztika alapján – az Ön rendelkezésére bocsátunk egy pszichológiai szakvéleményt a gyermekről, melyet írásban készítünk el. Kérdéseit bizalommal felteheti szakembereinknek. A kérdések megbeszélésén túl megbeszéljük továbbá a terápiás koncepciót (amennyiben terápia szükséges), illetve a további teendőket, javaslatainkat.

  A központi számon tud bejelentkezni 10-től 20 óráig munkaidőben, ahol szakképzett asszisztenseink fogadják hívását:
  +36-70-421-6264
  Kapcsolat

  Keressen minket
  elérhetőséginken

  Add Your Comment