A szerelmi kapcsolat kialakítása mindkét emberen múlik. Az egyikük bele rakhatja az összes energiáját, szeretetét, problémamegoldását, de ha a másik nem vevő a jelekre és kommunikációra, úgy nehezen tud működni. Ez mind igaz azokra  kapcsolatokra is, melyek során a pár egymás fizikai közelségében van és arra is, amikor távkapcsolatról beszélünk. Amennyiben meg van a kellő elköteleződés, odaadás, tisztelet, elfogadás, őszinteség és szeretet, a távkapcsolat is megoldás lehet az egymástól távol élő szerelmesek számára. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben akár magasabb esély is lehet arra, hogy várakoznak és vágyódnak, áhítoznak egymásra a következő találkozó reményében és azért mindent meg is tesznek, hogy minél előbb megvalósuljon.

Néhány gyakorlati tipp a távkapcsolat fenntartására:

Próbáljátok a rutinotokat, beszélgetéseiteket és kapcsolódásotokat úgy alakítani, hogy mindkettőtöknek megfelelő legyen. Mindketten kommunikáljátok le az igényeiteket, a szabadidőtöket a munkátokhoz, vagy tanulmányaitokhoz mérten. Persze mindkét fél részéről fontos az odafigyelés és az igény arra, hogy fenntartsátok a kapcsolatot, ahogyan az nektek megfelelő. Valaki az írásbeli kommunikációt, vagy telefonhívást szereti jobban. Vannak akik a videochatelés hívei és még akadnak a szentimentális romantika hívői, akik kézzel írnak egymásnak levelet. Ezt mind fontos, hogy közösen beszéljétek meg.

Általánosságban a távkapcsolatok hosszútávon a legjobban úgy működnek, ha a pár számára a jövőben van kitűzött cél, amikor fizikálisan is együtt lehetnek huzamosabb távon. Ez segít abban, hogy a hit és remény fennmaradjon, ami segíti az elköteleződést. Fontos, hogy az elképzeléseiteket, céljaitokat, jövőképeteket összeegyeztessétek. A személyes találkozok során igyekezzetek nem túlvállalni magatokat és időt hagyni arra is, hogy csak pihenjetek és nyugalomban ücsörögjetek, kapcsolódjatok, mint egy pár. Nem szükséges az időtök minden percét beosztani programokkal.

A legfontosabb az, hogy megtanulj bízni a párodban és magadban is. Anélkül a távkapcsolat nem működőképes. Az őszinteség és minőségi kommunikáció megalapozza a kapcsolatotokat, a személyes találkozás pedig azt tovább erősíti.

forrás: https://www.psychologytoday.com/us/blog/friendship-20/201806/10-tips-make-long-distance-relationship-work

kép forrása: Pexels

Írta: Győrffy Villő

Add Your Comment