Az egyetemi évek mindenki szívében mélyen dédelgetett emlékeket hívnak elő. Júliusban újra számos végzős egyetemista szerzi meg a diplomáját, és veti bele magát az álláskeresésbe, ha még nem kezdte el. Egyetemi éveink végén, már a záróvizsga közeledtével érdemes elkezdeni keresgélni. Járjunk nyitott szemmel, figyeljük az álláshirdetéseket és akár, már az utolsó félév elején, el is kezdhetünk jelentkezni rájuk. Sok munkáltató szívesen köt szerződést az egyetem végének közeledtével a hallgatókkal. Legyünk motiváltak és céltudatosak, merjünk jelentkezni a hirdetésekre. Hiszen, már rendelkezünk a kellő kompetenciával a szakterületünkön és belátható időn belül megszerezzük a diplomát.

A munkakeresés minden területén, legyen akármilyen végzettségünk, számítanak a pszichológiai képességeink is. Fontos, hogy legyünk nyitottak és készségesek. Legyünk tisztában a kompetenciánkkal és legyünk őszinték egy-egy állásinterjún. Abban az esetben, ha olyan ígéreteket teszünk a munkáltatónak, melyeket később nem tudunk teljesíteni, az visszaüthet rövid időn belül.

Az állásinterjú előtt érdemes alaposan elgondolkodnunk néhány kérdésen:

Miért szeretnénk az adott pozíciót?

Hogyan tudunk szakmailag hozzátenni az munkahelyhez, mi a kompetenciáink?

Mik az erősségeink és esetleges gyengeségeink?

Miért érdemes nekik pont minket felvenni az adott állásra?

A legtöbb állásinterjún elhangzik az a kérés, hogy „Kérem meséljen magáról!”. Ez az egyik legfontosabb kérdése az interjúztatóknak, fontos, hogy fel legyünk készülve. Informálódjunk alaposan a munkahelyről és határozottan válaszoljunk a munkáltató kérdéseire. Merjük „eladni” a képességeinket. Ne legyünk túl szégyenlőssek, se túl magabiztosak. Tudnunk kell, hogy az állásinterjú során nekünk kell magunkat jól prezentálni a munkáltatónak. Sajnos, valamilyen szinten ez egy alá-fölé rendelt helyzet, hiszen mi próbáljuk úgy bemutatni magunkat, hogy felvegyenek minket, elsősorban nem a munkáltatónak kell  küzdenie az álláskeresőért. Gyakran elhangzik az a kérdés is, hogy: „Mennyi a fizetés igénye?”. Erre a kérdésre is próbáljunk őszintén válaszolni, kezdő munkavállalóként legyünk tisztában a munkaerőpiaci fizetésekkel és ahhoz, és a kompetenciánkhoz mérten mondjunk egy összeget. Próbáljunk nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnni, de ne legyünk flegmák. Egy kis izgalom természetes ebben a helyzetben, nem kell teljesen elkendőznünk, hiszen ez is mutatja az érdeklődésünket.

Összességében a legfontosabb az őszinteség egy ilyen interjú során. Legyünk tisztában a képessségeinkkel, azzal, hogy mit tudunk nyújtani, hogyan tudnánk egy pluszt adni a munkahelynek. Manapság nagyon telített a munkaerőpiac. Érdemes azon is elgondolkodnunk, hogy mi a plusz dolog, amit mi nyújthatunk, ha felvesznek minket. Rugalmasak, empatikusak és segítőkészek vagyunk? Motiváltak vagyunk a tanulásra és fejlődésre? Jól tudunk kommunikálni és együttműködni? Hasonló kérdéseken gondolkodjunk el, hiszen ez egy önismereti folyamat is a részünkről.

Az álláskereséssel kapcsolatban készült egy interjú szakemberünkkel, Vasvári Fannival is. Amennyiben érdeklődik a téma iránt, ajánlom annak elolvasását is!

Link: https://gypszichologia.eu/2021/03/31/interju-vasvari-fanni-munka-es-szervezet-szakpszichologussal/

forrás: https://encompasscounselingcenter.com/the-psychology-behind-the-job-interview/

kép forrása: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/konyvek-jegyzetek-iskola-asztal-4778611/

Írta: Győrffy Villő

Add Your Comment